Nieuwsarchief

Kerst

zondag 23 december 2012
Kerst

Kerst

De week begon weer lekker. Ik vond het weer eens tijd om mijn sonde er uit te trekken maar had niet het benul dat dat pijn doet als de nieuwe er in moet. Binnen een kwartier stond de thuiszorg al op de stoep en zat er zo weer een nieuwe sonde in mijn neus. Dat inbrengen is verschrikkelijk en kost erg veel energie. De rest van de dag was ik ook uitgeteld. De hele week heb ik last van een energie tekort. Het lijkt wel of mijn batterij nu echt leeg aan het lopen is. Ik slaap zeer onregelmatig en de epilepsie steekt de kop weer op. Als ik moet niezen dan komt er niet meer dan een zuchtje uit mijn lijf want de kracht om echt te niezen heb ik niet. Lachen doe ik wel geregeld maar ook dat kan een vorm van epilepsie zijn. Papa en mama weten even niet meer wat er nu precies aan de hand is want ik ben niet erg duidelijk met de dingen die ik doe. Mijn longen zijn ook weer niet helemaal schoon. Voor mijn zussen is er nu een tijd van rusten aangebroken want ze hebben kerstvakantie. Voor mij is dit de 3e kerst en ik hoop dat ik die een beetje goed door kom. Best wel weer een beetje spannend voor iedereen hier in huis. Voor vele mensen is dit toch de tijd om lekker bij elkaar te zijn en het zou een mooie tijd moeten zijn. Papa en mama hebben weer een berichtje gekregen dat een goede bekende weer ziek is en dat is vreselijk. Voor de 2e keer in 1 week krijgen verschillende lieve mensen een akelig bericht en dat net voor de kerst. Wij moeten met ons allen dan ook maar eens goed stilstaan bij de dingen die om ons heen gebeuren en denk er maar eens over dat niet alles zo vanzelfsprekend is. Een ziekte zoals ik heb of vele andere ziektes komen zomaar op je pad en niemand kan daar wat aan doen. Geef die mensen in deze tijd eens een extra knipoog of een hand op de schouder zodat ze voelen dat ze niet alleen staan. De liefde die ik om mij heen heb zorgt er ook voor dat ik zover ben gekomen en ik geef nog niet op. Die kracht die ik krijg geeft papa en mama ook weer kracht om verder te gaan. Papa gaat vandaag wel een hele stap verder trouwens want hij is jarig en heeft de 40 bereikt. Hahaha daar moet ik toch wel even om lachen hoor want hij vind het maar niks. Maar ach, het leven begint bij de 40 zeggen ze, dus papa kom op en ga maar lekker door zo. Gefeliciteerd papa ik hou van jou. Verder heb ik niet zo veel meer te vertellen en ben ik moe van al wat gebeurt is. Ik hoop nog wat energie bij elkaar te sprokkelen en probeer iedereen om mij heen te laten genieten van mijn lach.

Het is bijna kerst en dat geeft mensen een goede gedachte. Onze buren van iets verderop hebben geen kerstkaarten verstuurd en het geld wat ze daarmee bespaard hebben zomaar in een envelop gedaan en bij ons in de bus gestopt. Voor Energy4All stond er op. Kijk, dat is pas kerst. Heel erg bedankt daarvoor.

Papa en mama hebben ook geen kerstkaarten verstuurd en wensen via deze weg samen met mijn zussen en mij iedereen een hele fijne kerst toe en probeer lekker van elkaar te genieten.

Dikke kus en een knuffel van Willem